dinsdag 11 november 2008

De verhuizing naar het 1e pand Ontmoetingsplaats “De Buren” - Dorpsstraat 25

2008: Allereerst wordt met een aantal vrijwilligers het pand (oud politiebureau) opgeknapt en klaar gemaakt om de eerste bezoekers te ontvangen. Een aantal belangrijke vrijwilligers hebben zich ondertussen bij dit project aangesloten en zijn bereid de handen uit de mouwen te steken om mee te helpen met de realisatie van dit plan. Er sluiten steeds meer vrijwilligers aan en dankzij deze inzet kan de opening op 11 november 2008 plaatsvinden.
Met partytenten en terrasverwarming worden de gasten binnen en buiten ontvangen. De oud-bewoners van dit pand zijn uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Onder de naam “De Buren” wordt met een flink aantal bezoekers dit feestje gevierd. Twee dagen per week op dinsdag en vrijdagochtend open van 10.00 uur tot 12.00 uur. Voor de koffie en thee wordt 50 eurocent gerekend. Ondertussen hebben zich een groot aantal vrijwilligers rond “De Buren” verzameld om o.a. de koffie en thee in te schenken en allerlei andere activiteiten te verrichten.
Een grote sponsor is C1000 die alle koek, koffie, thee, koffiemelk, suiker etc. wil sponsoren. Nog meer sponsoren dienen zich aan om de “De Buren” vanaf het begin een warm hart toe te vertrouwen:
- De firma Luiten uit Stompwijk met gratis gordijnen;
- Installatiebedrijf van der Poel die gratis de kachels keurden en repareerden;
- Hobbycentrum van Velzen die flinke kortingen rekende voor alle materialen van hout tot schuurpapier;
- Het Graalhuis met aantrekkelijke prijzen voor meubilair.
Verder wordt er een computerhoek door 2 heren ingericht en de KPN levert gratis Internet middels het “Gouden Pakket”.
Een plaatselijke kunstenaar creëert een mooi logo voor “De Buren.
De 2e Kerstdag vinden de vrijwilligers aan de deurknop van de voordeur een tasje met een kerststol met een aardige kerstkaart van een inwoner uit Zoeterwoude die “De Buren” met al zijn bezoekers een fijne Kerst toewenst.

Ondertussen zijn een aantal taken bij De Buren verdeeld: het secretariaat, de penningmeester en een voorzitter zijn benoemd.

Bewoners uit het verzorgingshuis Emmaus worden bij goed weer door de vrijwilligers opgehaald voor een wandeling en een kopje koffie bij “De Buren”.

Op de eerste maandag van iedere maand wordt het pand door een groepje vrijwilligers schoon gemaakt.

2009 4 januari is de eerste opening op zondagmiddag.

4 februari gaan “De Buren” ook op woensdagochtend open. Daarmee zijn de openingstijden van “De Buren” uitgebreid naar 4 keer per week:
- dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00-12.00
- zondag van 14.00-16.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten