zondag 21 maart 2010

De verhuizing naar het 2e pand Ontmoetingsplaats “De Buren” – Dorpsstraat 6

2009: Het goede nieuws bereikt “De Buren” dat de gemeente een nieuw onderkomen heeft gevonden nl. het pand Dorpsstraat 6. Mede door de geweldige inzet van de beleids-medewerker van de beide wethouders verloopt de voortgang van “De Buren” goed. Het College van B&W spreekt dan ook regelmatig hun steun uit voor dit initiatief.
Eind december wordt er een start gemaakt met de werkzaamheden in het nieuwe pand.
Er zijn ondertussen 27 vrijwilligers bij “De Buren”actief.

2010: In januari en februari wordt er volop hard gewerkt door vrijwilligers en zijn er ook bezoekers die komen helpen bij het opknappen van het pand.
Van oud tot jong komt helpen met schuren, schilderen, schoonmaken, vloerbedekking leggen en hang- en sluitwerk aanpassen. Een plaatselijk fonds zorgt voor de vloerbedekking en gordijnen. Kortingen worden door de plaatselijke bedrijven gegeven o.a voor verf- en schilderbenodigdheden. Sinds februari is de Stichting ontmoetingsplaats “De Buren” een feit. De notaris in Warmond is bereid tegen een vriendelijke prijs dit belangrijke officiële stuk te regelen. Zondag 21 maart om 14.00 uur vindt de opening van het nieuwe pand plaats. Verzameld bij het oude pand verhuisd de laatste huisraad in optocht naar het nieuwe pand waar de wethouder en de beleidsmedewerker klaar staan om de openingshandelingen te verrichten. Voor de aanvraag van de begroting en de kascontrole biedt een plaatselijk administratie kantoor zijn hulp aan waar met veel dank gebruik van wordt gemaakt. Door privé omstandigheden wordt het “stokje” van de penningmeester aan een ander overgedragen. Ondertussen worden er steeds meer mensen uit verzorgingshuis Emmaus opgehaald. Er is een lijst met namen van bewoners die het heerlijk vinden om te worden opgehaald voor een wandeling en een kopje koffie met praatje bij “De Buren”. De computerhoek wordt ondertussen weer bedrijfsklaar gemaakt. Een vrijwilliger neemt het computerbeheer op zich. Hij wordt voor “De Buren” een belangrijke adviseur op dit gebied. Bij het zijraam wordt door 2 inwoners een mooi “draaiplateau “ op professionele wijze gemaakt, zodat de uitgifte van de koffie en thee ook via het raam naar het terras kan. Door bezoekers wordt geregeld dat een plaatselijke stratenmaker het terras gratis komt ophogen en bestraten. Ook regelen zij dat er rond het terras een mooi stevig hekwerk wordt geplaatst. Voor de aankleding van het terras is een aanvraag ingediend bij Fonds 1818. Dit wordt gehonoreerd en op 6 juli vindt de opening van het terras plaats. Eén van de bezoekers neemt een deel van de verzorging van de buitenplanten op zich. Bij warm weer zorgt hij tijdens zijn dagelijkse fietsrondje door het dorp ervoor, dat de planten tijdig van water worden voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten